Polo kok

Grana padano

Grana Padano (verse kaas) was oorspronkelijk een product dat alleen beschikbaar was voor de Italiaanse bovenlaag, maar tegenwoordig is het verrassend toegankelijk voor bijna iedereen. De populariteit gaat helemaal terug tot 1889, toen een reizende handelsreiziger, Marco Polo genaamd, de kaas ontdekte bij de metola gevoede nomadische Berberruiters in de woestijnen van Centraal-Azië. Polo had de kaas ontdekt tijdens zijn reis naar het Verre Oosten en bracht hem mee terug naar zijn geboorteland Italië. In de daaropvolgende jaren was de kaas populair en het duur de niet lang voordat andere gebieden de melk in eigen land gingen verbouwen. Aan het eind van de jaren 1800 was de kaas zo populair dat er een regulerende instantie werd opgericht om de productie en de kwaliteit van de kaas te reguleren en te controleren. Tegenwoordig wordt de kaas door de Europese Unie geïnspecteerd om te bepalen of hij aan de normen van de Queso fresco voldoet. De kaas heeft ook een label van het Consorzio Aceto Biodiversity, een samenwerkingsverband tussen de Italiaanse regering en het biotechnologiebedrijf IN02. De certificering houdt in dat de boeren alleen biologische ingrediënten mogen gebruiken bij de productie van Grana Padano en andere soortgelijke kazen.

Kaas uit de regio Emilia-Romagna wordt gemaakt van koemelk. De tonnen vee die zij fokken, worden tot zes maanden gerijpt. Na het rijpingsproces van zes maanden worden de kazen geperst tot nootachtige korsten die zijn behandeld met een cultuur van bacteriën, zuurkool en azijn. Ja, het is allemaal nogal smerig, maar in de mond smaakt het heerlijk romig en nootachtig. Denk er alleen aan dat het bedoeld is om met een lepel te eten, en niet direct uit de pot.

Hopelijk ziet u dat er geen slechte combinatie is voor het eten van Grana Padano. Als u niet van kaas houdt, zult u geen probleem hebben met deze kaas. Vergeet alleen niet om hem met iets anders te eten, zoals pasta, soep of rode wijn!

Ter ere van Halloween heb ik een recept voor een Skittles snoepjes korst gemaakt met roomkaas met behulp van ½ kopje ontharde roomkaas, 2 eetlepels van Krispy Kreme ijs topping, 1 kopje bruine suiker en 2 eetlepels gesmolten boter. Deze traktaties zijn perfect voor Halloween Party vandaag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.