Wat is veilig om te eten

Halal slager Rotterdam

Wat is veilig om te eten? Uiteindelijk zal het een combinatie zijn van wat veilig is om te eten en wat niet. Hoewel mensen regelmatig koosjer voedsel eten, hebben zij niet altijd de juiste certificatie om dat te ondersteunen. Dus, wat is veilig om te eten en wat niet?

Wat is halal? Wat is moslim? Tijdens de HERO spreekuren heb ik veel gehoord over hoe Moslims worden gedefinieerd. Ze mogen bijvoorbeeld geen varkensvlees eten, of als ze toch varkensvlees eten, moeten ze bedekt zijn met een satka (een stuk spuug). Dat is het vlees van het kifiable dier. Het kifiable dier komt voor in alle moslimwerelden en ook bij hindoes en christenen.

Het omgekeerde is ook waar voor Hindoes en Christenen. Varkensvlees komt in hun Hindoeïsme niet voor, hoewel het als een symbool van hun godsdienst is opgenomen. Evenzo eten Moslims wel rundvlees, maar verwerpen zij het proces van het doden van het dier door het giftige koeienspeeksel te laten inademen. In de Islam is het doden van een dier een Surah, of plicht. Hindoes beschouwen het slachten van een dier niet als een plicht.

Een veel voorkomende misvatting onder niet-moslims is dat moslims geen varkensvlees eten of dat hindoes geen rundvlees eten. Deze zijn beide onjuist.

VP: Welk belang hecht u aan het idee van halal vlees?

Ik denk niet dat het een religieuze kwestie is. Het is meer een culturele kwestie die in elk land wordt beslist. Ik begrijp dat veel mensen geloven dat het voor Moslims verboden is om rund- en varkensvlees te eten, maar ik geloof niet dat dit het geval is. In feite wordt het dier vaak op dezelfde manier geconsumeerd als varkensvlees en rundvlees. In India en Pakistan wordt de koe vaak gebruikt voor melk.

Lees meer:
Marokkaanse supermarkt Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.