Waar eet je?

Italiaans Eindhoven

Voor veel Italianen is het antwoord op de vraag “Waar eet je?” “tarwebrood en soep”. Deze vraag wordt in Italië echter maar zelden gesteld. In plaats daarvan ligt de nadruk van de maaltijd eerder op “snel” en “licht”. Typische ontbijtgerechten zijn gebakjes gevuld met eieren, met de zonzijde naar boven, met sangria of getempereerde tomatensaus. De lunch is vergelijkbaar, gebak, een soort vlees, misschien gebraden kip, een groente, en een bouillon van soep. Het avondeten bestaat meestal uit kliekjes, brood, soep, en als avondmaaltijd iets lichts, zoals een salade, een gebraden diner of iets dergelijks. Ontbijt en lunch zijn vrij vaak hetzelfde, maar de maaltijd na het avondeten is heel anders.

De meeste Italianen eten hun lunch niet samen. De lunch bestaat meestal uit restjes, hoewel er traditioneel op zondag voor wordt gezorgd dat zowel de lunch als het avondeten worden opgegeten. Dit gebeurt zowel om sociale redenen als om gezondheidsredenen. Vanwege het klimaat is het veiliger om de lunch van een andere dag te eten. Italianen eten hun lunch meestal pas ’s avonds samen, omdat ze die bewaren voor de festiviteiten die ze die dag hebben.

Nu is het gebruikelijk om curry uit een schaal te eten, in plaats van uit een kom. Vleesgerechten zijn ook niet gebruikelijk, hoewel er curryzi en pasta zijn. Kerrie is niet gebruikelijk in de Indiase keuken. Curry is echter wel populair in de Portugese keuken, en galangal is een van de populairste vleesgerechten in Indonesië, evenals een currygelei. In Midden-Amerika kan het op een bepaalde manier worden geprepareerd voordat het wordt gekookt.

De aardappel is een hoofdbestanddeel van vele maaltijden. Er zijn vele manieren om hem te bereiden, en een zeer grote verscheidenheid aan manieren om hem te eten. Je kunt hem gekookt, gebakken, geroomd, gekookt en zelfs roerei eten. Hij wordt ook geserveerd in veel verschillende geleien, die een beetje zoet zijn.

Lees meer:
Italiaans restaurant in Eindhoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.