5 fouten die je niet moet maken bij het kopen van roestvrijstalen pannen

Roestvrijstalen pannen

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten roestvrijstalen kookgerei op de markt. Van klassieke koekenpannen tot high-end professionele modellen, en alles daar tussenin. Hoe weet u nu welk type voor u geschikt is? Het is een belangrijke vraag om uzelf te stellen als u op zoek bent naar roestvrijstalen pannen. De verkeerde set kopen kan u na verloop van tijd veel geld gaan kosten. We willen niet dat u dat overkomt! Vandaag nemen we 5 fouten met u door die u niet moet maken bij het kopen van roestvrijstalen pannen.

Je weet niet waar je naar op zoek bent

Zoals alles, kan roestvrij stalen kookgerei worden onderverdeeld in veel verschillende categorieën. Roestvrij stalen pannen en braadpannen vallen onder de algemene term “kookgerei”, terwijl sous vide machines en andere speciale items onder “gadgets” kunnen vallen. Beide zijn belangrijk om in overweging te nemen, maar houd in gedachten dat ze niet hetzelfde zijn. Het type materiaal, het ontwerp, de mate van warmtegeleiding, en zelfs het beoogde gebruik spelen allemaal een rol bij het kiezen van het beste roestvrijstalen kookgerei voor u. Voordat u uw volgende set pannen koopt, is het een goed idee om de tijd te nemen om na te denken over wat u zoekt. Dit zal u helpen om de 5 fouten die we hieronder bespreken te vermijden.

Je baseert je beslissing op de prijs.

Deze fout komt zowel bij beginners als bij gevorderden voor. Je baseert je beslissing op de prijs. Hoe is dat zelfs mogelijk? Het is gek. Maar het gebeurt de hele tijd. Je ziet een set roestvrijstalen pannen die je erg mooi vindt, en de prijs is laag genoeg om ze te kunnen kopen. Dus, je koopt het en neemt het mee naar huis. Dan voel je je een beetje slecht omdat je niet de tijd hebt genomen om er goed naar te kijken. Je hebt je onderzoek niet gedaan. Je wist niet waar je naar op zoek was. En je hebt niet overwogen hoeveel je eigenlijk nodig had. Dus, nu heb je een lege kast, en je weet niet wat je met jezelf aan moet. Je voelt je een mislukkeling. Dus, wat moet je in plaats daarvan doen? Je moet je beslissing baseren op de prijs door te kijken naar de kwaliteit van het product, niet alleen de prijs. Je moet geen roestvrij stalen kookgerei kopen alleen omdat het een lage prijs heeft. Je moet kijken naar de kwaliteit van de materialen en de constructie. Is het gemaakt van zware materialen? Is het zwaar? Hoe zit het met het ontwerp? Is het iets dat je echt elke dag zou gebruiken? Welke functies heb je echt nodig? Wat is het verschil tussen een te kleine pan of braadpan en een te grote?

U koopt op basis van merkreputatie.

We hebben het allemaal al meegemaakt. Je bent in de winkel, je kijkt naar de roestvrij stalen pannensets, en je voelt je overweldigd. Welke moet je kopen? Sommige merken hebben een goede reputatie, andere hebben helemaal geen reputatie! Wie moet je vertrouwen? Dat is een hoop druk. En het is niet eens jouw beslissing meer. Als je je bijzonder overweldigd voelt, is het misschien een goed idee om een vriend of familielid te zoeken en hem of haar te vragen je te helpen een beslissing te nemen. Of, als je een kok kent die er echt verstand van heeft, kan hij of zij je misschien helpen beslissen. Onthoud wel dat je niet moet beslissen op basis van merkreputatie. U moet uw beslissing baseren op prijs, kwaliteit en andere belangrijke factoren.

U kiest alleen roestvrijstalen merken met een goede reputatie.

De beste merken in de industrie zijn vaak het duurst. Maar, hoe weet u welke merken te vertrouwen zijn? U kunt online forums en beoordelingen onderzoeken. U kunt zelfs een verkoper bellen en advies inwinnen. Of, u kunt het advies van een zeer eenvoudige test volgen. Kies alleen de roestvrijstalen pannen waar u goede dingen over gehoord hebt. Dit heet “de massa volgen”. Het is een geweldige manier om te voorkomen dat u een kostbare fout maakt. Het is niet zo moeilijk, en het is veel nuttiger dan zelf te proberen een beslissing te nemen. In feite is dit een geweldige manier om te voorkomen dat je “branding” jezelf. Je hoeft de mensen niet te vertellen dat je het doet, en als je maar een paar merken kiest, geeft dat geen indicatie van je persoonlijkheid. U hoeft dus niet te worden beoordeeld op basis van uw beslissing, en u kunt nog steeds de best mogelijke set kookgerei voor uw geld krijgen.

U zorgt niet goed voor uw nieuwe pan en gebruikt hem niet goed.

Dit is een van de belangrijkste fouten die u kunt maken bij het kopen van kookgerei. Het is wat echt scheidt de goede merken van de slechte degenen. Mensen zeggen altijd dat het beste kookgerei eeuwig meegaat. Dat is niet zo. Dat komt omdat het beste kookgerei er een is waar goed voor wordt gezorgd. Dat betekent dat het regelmatig wordt schoongemaakt, goed wordt gekruid en niet wordt misbruikt. Een goede verzorging is het allerbelangrijkste wat u kunt doen. Schoonmaken is waar het meeste werk wordt gedaan, en het is ook de meest over het hoofd geziene stap. Het is niet alleen even afvegen met een spons. Het is een volledige reiniging met een goede reiniger voor roestvrij staal en droog. Als u uw pannen niet regelmatig schoonmaakt, zal de echte levensduur op lange termijn van uw kookgerei worden verkort. U wilt uw roestvrijstalen pannen minimaal één keer per week schoonmaken. U hoeft ze niet zo grondig schoon te maken als voordat u ze voor de eerste keer gebruikt. U hoeft ze alleen maar even snel schoon te maken om er zeker van te zijn dat er geen onzuiverheden in zitten.

Verpakking.

Dit is een fout die pas duidelijk wordt als het te laat is. Je gaat je nieuwe set pannen in de gootsteen zetten, en je merkt dat er iets zwarts op de bodem van je pan zit. Wat is het? Het zijn waarschijnlijk stukjes aangebrand voedsel. Dus, je pakt een lepel en probeert het eruit te vissen. Maar, het lukt je alleen om het op de bodem te schrapen. Nu moet je die kleine puinhoop opruimen. Dit is een perfect voorbeeld van een fout die vermeden kan worden. Je wilt geen van deze dingen doen. Geen enkele. U wilt goed voor uw nieuwe set pannen zorgen, en ze moeten goed worden gekruid. Dit is hoe het moet. Je wilt dit doen, en je wilt het goed doen. Dus, maak geen fouten als u uw volgende set roestvrijstalen pannen koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.