Wok

Cooking, Wok, Chinese, Asian, Food, Frying Pan, Meal

De traditionele Chinese wok is een groot kookvat met ronde bodem dat in Oost-Aziatische keukens wordt gebruikt. De moderne wok heeft echter een breder gebruik. De moderne wok wordt veel gebruikt als verdikkingsmiddel. over het algemeen worden groenten, vlees en andere voedingsmiddelen in een wok gewokt. Deze inmaakmethode van de wok kan als lui worden beschouwd, omdat groenten en vlees in de wok worden gewokt met voldoende speelruimte om te voorkomen dat het voedsel in de wok blijft steken, waardoor het voedsel verbrandt. De moderne wok wordt over het algemeen gebruikt als vat voor roergebakken voedsel.

Een ideale wok is gemaakt van een ronde bodem. Door de ronde bodem van de wok kunnen de ingrediënten op de ronde bovenkant worden geplaatst. De ingrediënten kunnen probleemloos op de ronde bovenzijde geplaatst worden. Het voedsel wordt zo in het midden van de wok geplaatst dat het kan worden gestoomd zonder te koken. Een beroemde wok is degene met een gat in het midden, die wordt gebruikt om rijst te koken.

Woks worden traditioneel gemaakt van bamboe of hout. In het verleden werden ze gebruikt als Vluchtige kookgrills (op houtskool gestookt). De kunst van het roken (knoedels gooien) is ontstaan ​​uit het oude gebruik waarbij de inhoud van de wok regelmatig werd veranderd. Roken was alleen voorbehouden aan koninklijke maaltijden en voedingsmiddelen met een rijke decoratie. Roken werd pas in de 20e eeuw populair in de volkskeuken. Er zijn tegenwoordig veel varianten van wokken, en ze hebben allemaal hun eigen kenmerken.

De wok heeft zich door de eeuwen heen bewezen als de meest efficiënte kookmethode. Anders dan de oude met houtskool gestookte wok, is de wok nu voorzien van massief staal, aluminium en titanium. Deze weerstanden worden gemeten in saliniteit, een proces dat vandaag de dag nog steeds nauwlettend wordt gevolgd. Hoe groter het zoutgehalte, hoe groter de warmteoverdracht, hoe lager de kwaliteit van het voedsel.

De wok is meestal gemaakt van drie tot vijf niveaus van verhoogde richels. De ribbels vergroten het oppervlak voor warmteoverdracht. De ribbels helpen ook om de voedselproducten die in de wok worden vervoerd te verwijderen. Bij gebruik van bamboe of hout wordt de wok omgedraaid en weer in de zon gezet. Dit zou een oud gebruik zijn in Korea.

Tegenwoordig is de spiraalwok een van de meest voorkomende woks in Koreaanse huishoudens. Het is een constante of je nuishesi of bulgogi gebruikt. U kunt deze ook tijdens de maaltijden op de grond of boven de tafel plaatsen. De traditionele kookmethodes hiervoor verschillen van regio tot regio en smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.