Voedselbos

Voedselbos Brabant

Op die manier worden meer voedingsstoffen uitgewisseld tussen de planten die in bepaalde lagen groeien en tussen de verschillende lagen naarmate het bewijs van compostering anders is.

In het voedselbos worden verschillende plantensoorten twee of meer lagen boven elkaar gekweekt, d.w.z. dat de verticale groei twee keer wordt bereikt. De eerste oogst levert dus geen vruchten of groenten op, maar wordt gebruikt om een andere reeks planten te laten groeien. Een deel daarvan wordt groente of fruit. De rest gooit de zaden weg zodat ze hun hoogte kunnen uitbreiden en een hoogte bereiken die vergelijkbaar is met die van de eerste twee lagen. Deze spelen ook een rol bij het composteren van de anders afvalproducten.

Het planten en oogsten van opeenvolgende gewassen op grond die is gemodificeerd om bestand te zijn tegen chemische bemesting, gebeurt met behulp van spatel en spade.

Een voedselbos is niet alleen een voorbeeld van verschillende lagen van plantengroei, maar ook een model van bodemcombinatie dat een habitat vormt voor vogels en natuurwezens: de verscheidenheid aan soorten en soorten insecten en andere insecten is er groter, er zijn grotere variëteiten planten, de diversiteit van de dieren is er enorm, en sommige soorten komen er minder voor. Het beschikbare voedsel verschilt ook van de gekweekte producten die men op industriële landbouwvelden kan kopen. Een fruitboom kan meloenen, komkommers, courgettes, en letterlijk tientallen andere groenten voortbrengen -000 planten.

Zeer leefbaar voor de bewoners.

Het voedsel zal hen ook voorzien van een grote verscheidenheid aan voedingsbronnen, waarvan zij sommige niet kunnen verkrijgen uit gekweekte gewassen met een lagere opbrengst. Om deze reden zijn de meeste voedselbossen ontworpen om groenten of fruit te verbouwen. De regio’s waar voedselbossen zich bevinden, kunnen warme gebieden en warme landen hebben, als gevolg van de grootte van de teeltlanden. De regio’s waar het koud en bewolkt is of waar de hoogte van de bomen te klein is, zorgen ook voor een gelijkmatige groei gedurende het hele jaar, zodat de planten zoveel kunnen opslaan als ze nodig hebben.

Er zijn verschillende soorten voedselbossen:

Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Het type groenten en fruit komt het meest voor in tropische en subtropische landen en andere delen van de wereld; het zijn immers de gewassen waarnaar weinig vraag is. Het vergt minder arbeid (bij deze laatste is het gebruikte kapitaal gering) en meer land (in plaats van het land te bewerken en de grond te vervangen door niets dan aarde, wordt deze vervangen door water). Er wordt ook minder geproduceerd per vierkante meter (in het geval van groenten wordt 10 keer zoveel/1 000 kg per vierkante meter geproduceerd) en daarom zijn de kosten per vierkante meter lager.

Lees meer:
Ecologisch hovenier
Permacultuur


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.