Hoe maak je je eigen vlees

Slagerij Tilburg

In wezen is een slager iemand die vlees koopt in een slagerij of in een kruidenierswinkel en het verwerkt tot eindproducten. Vroeger gingen de mensen naar een taverne om hun vlees te laten slachten.

Dit is in feite een van de vragen die niet worden beantwoord door de titel van dit artikel, dus om ruimte te besparen, wordt in dit artikel aanvullend ingegaan op het vlees en de bereidingen die bij het maken van het vleesgebrek komen kijken.

Het eerste probleem waarmee een slager te maken krijgt, is de kwaliteit van het vlees. U kunt weliswaar een goede slager vinden die het vlees persoonlijk uit het karkas haalt, maar het probleem daarbij is dat er te veel factoren zijn. Je moet met elk van hen rekening houden bij het kiezen van een stuk vlees. Bovendien moet je nagaan of de slager die het vlees persoonlijk uitzoekt, het ook tegen zijn eigen prijs mag verkopen. Mensen moeten altijd controleren op dit soort certificering.

Het volgende punt is de methode waarop het vlees wordt gemaakt. De traditionele methode was om het vlees van de grond af aan te bereiden. Deze methode brengt echter veel technologische eisen met zich mee. De oude methode om dieren te slachten was door het vlees te laten bederven. Dat wil zeggen dat het dier in stukken werd gehakt. Tegenwoordig wordt het vlees waarvan wij genieten, met de hand gemaakt van materialen zoals pezen, spieren en vet. De kunst van het slachten is mee geëvolueerd met de tijd dat wij eenentwintigste-eeuwers ons vlees aan de toonbank van de slager schuiven.

De laatste stap in het slagersproces bestaat erin het vlees van het karkas van het geslachte dier te halen. De spieren van het karkas en de nabijgelegen delen worden zoveel mogelijk gescheiden en het vet wordt er in de dikke darm uitgehaald. Dit geëxtraheerde vet wordt op veel verschillende manieren gebruikt. Een deel wordt gebruikt als brandstof, en een ander deel wordt gebruikt om ruimteverwarming en bakolie te maken. Het overblijvende deel van het vlees wordt gebruikt als vulling voor meer soepen, enz.

Dit is een zeer groot onderwerp, maar als u slager bent en de mogelijkheid hebt om uw eigen vleesmolen te gebruiken, is dit de beste manier voor u om te gaan. De producten die u ervan zult krijgen zijn van superieure kwaliteit, en u zult precies weten wat erin is gegaan om u de kwaliteit en smaak te geven die u wenst.

Lees meer:
Bakkerij Tilburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.