baby’s baby granen

UGH! Ugh! Ugh! Die heerlijke en soms vergeten babyvoeding, die ooit verantwoordelijk was voor de pogingen van onze moeders om ons meer fruit en groenten te laten eten; die dankbare nu-vergeten met vitaminen verrijkte ontbijtgranen en huidcrèmes. Dat was allemaal vóór de explosie van fast food, instant levensstijlen en chemische kuren, en natuurlijk konden onze moeders ons geen borstvoeding geven vanwege onze slechte eetgewoonten (broccoli, iemand?), maar zij kenden het belang van voedzame voeding. En nu al het goede van onze baby door slechts één vinger kan worden geleverd, is het van het grootste belang dat we onze baby’s gezonde voeding geven.

Voor de eerste zes levensmaanden van je baby zijn de basisvoedingsmiddelen: flesvoeding, moedermelk (indien mogelijk biologisch), zuivere, biologische volle koemelk, magere kaas, biologische diepvriesyoghurt. (Vermijd overigens de voorgevormde of gearomatiseerde diepvriesyoghurt. Het zit vol met suiker. Je kunt er altijd vers fruit of wat noten aan toevoegen. Het is niet nodig om de gezoete gecondenseerde formule te gebruiken).

Na zes of zeven maanden kunt u overgaan naar de volgende fase. Als je borstvoeding geeft, kun je ofwel bij de moedermelk blijven (die van nature rijker is aan de glyconutriënten die belangrijk zijn voor de optimale ontwikkeling van de hersenen van je baby) of je kunt aanvullen met erkende vitaminen. Ik raad je aan om aan te vullen met 100% veganistische babyvoeding gemaakt van volle koemelk of met speciaal samengestelde zuigelingenvoeding. Nu je dicht bij de grote overgang bent, kun je overgaan naar fase twee. Deze fase vergt veel planning omdat je baby in deze acht tot tien maanden behoorlijk zal moeten groeien. U moet zich voorzien van alle informatie over de voeding van uw baby en u moet wat onderzoek doen naar de mythes over de voeding die u aan uw baby gaat geven.

Als je eenmaal weet in welke fasen je verder moet gaan met je eetgewoonten, is de volgende stap uitzoeken wat precies de eerste voedingsmiddelen voor je baby moeten zijn. Een van de internetsites die ik vaak bezoek is. Zij hebben een reeks vragen die je kunt beantwoorden om te bepalen wat voor soort voedsel je baby nodig heeft tijdens elk van de zes stadia. Als je je bijvoorbeeld afvraagt of papaja’s een goede keuze zijn in de eerste fase, stelt de site voor dat je daar begint. Als je al bent doorgegaan naar stadium vier, kun je doorgaan naar het volgende stadium.

Ze hebben ook een reeks vragen die betrekking hebben op de fase vier-status van je baby. Deze vragen hebben betrekking op het spijsverteringsstelsel van uw baby en met deze vragen hebt u de informatie die u nodig hebt om met het dieet van uw baby te beginnen.

Het spijsverteringsstelsel van een baby is niet eenvoudig. U komt er het beste achter door uw eigen ervaring en het lezen van de onderstaande informatie.

Dit zijn trouwens maar een paar voorbeelden van vragen die je kunt stellen om meer te weten te komen over de spijsvertering van de baby.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.